Game of Thrones

George R.R. Martins populära saga om karaktärerna i Westeros och omkringliggande länder har funnit sin plats i många tittares hjärtan. En spännande actionfylld och politisk berättelse om familjen Stark och deras allierade samt fiender där stora fältslag, iskalla zombies och politiskt rygghuggande tillhör vardagen. Trots att serien finns väl tillgänglig på tv, HBO Nordic och i olika samlingsboxar så är det en av världen mest piratkopierade och nedladdade tv-serier.

 

The Walking Dead

Robert Kirkmans zombieäventyr är inte helt olik George R. R. Martins episka saga, bara lite mer nedskalad och satt i modern tid under en zombieapokalyps. Kirkman själv menade att han alltid blev besviken på hur filmerna alltid bara tog slut efter att man överlevt en del av apokalypsen fylld med vandrande, hungriga odöda. Han ville fortsätta historien vidare och vidare så långt det går och så påbörjade familjen Grimes tragiska öde i en hotfull och våldsam värld som varje säsong lockar alltfler tittare i tv-adaptionen.

 

The Flash

Superhjältar är väldigt populära just nu och CW’s The Flash är en utav de populärare serierna som finns tillgänglig just nu. Från början en Spinoff på Arrow så har The Flash funnit sitt eget fotfäste och utvecklats till en underhållande science fiction berättelse om superskurkar, hjältar och tidsresor. Som en del utav CW’s hjältefamilj tillsammans med då Arrow, Legends of Tomorrow, Supergirl och nyligen även Black Lightning så är DC’s supersnabba hjälte i goda händer, fastän blir piratkopierad på regelbunden basis.

 

The Big Bang Theory

En putslustig, populär tv-serie om ett gäng vetenskapsnördar med serietidningsintresse och deras attraktiva granne Penny och flickvännernas inverkan på deras liv och vardag. Även om det finns många som anser att serien inte är rolig och gör narr utav den, så är det ändå en väldigt populär tv-serie som nyligen fått en spin-off i form utav ”Young Sheldon.” Varje vecka så laddas avsnitten ner tusentals gånger och det skulle vara oerhört lockade att få veta vad Howard i serien skulle tycka om det?

 

Justice League

I ett försök att konkurrera med Marvel och Disney så började Warner Brother’s och DC göra egna superhjältefilmer i ett delat universum. Deras svar på Avengers är inget annat än Justice League och trots att den drog in miljoner så anses det ändå vara en ekonomisk flopp. Företagen anklagar pirater för den ekonomiska ”förlusten,” emedan kritiker skrattar åt filmens försök att ta bort Henry Cavills mustasch med hjälp utav modern CGI-teknologi. Däremot så även om den inte blev en biosuccé så har den varit väldigt populär på olika fildelningssidor.

 

Thor: Ragnarök

Marvels åskgud gick väldigt bra på bio och många har hyllat den som den bästa i trilogin om Midgårds beskyddare. Mjölner är förstörd, Thor fast på en annan planet och tvingas att delta i blodiga gladiatorspel tillsammans med ingen annan än Hulken och världen är återigen i fara. Filmen blev ytterligare en succé för Marvel och populär både på bio så som hos fildelare.

 

Pitch Perfect 3

Filmer om dansare och sångare är populära och Pitch Perfect 3 hade stora förväntningar på sig från fans när den kom ut. Filmen har även varit en väldigt populär film att mysa till hemma i soffan, redan långt innan den kom ut på dvd, digitalt eller som streambar.

 

Coco

Disney/Pixar är kända för sina familjemysiga och roliga filmer och även med Coco så träffade de rätt med huvudet på spiken. Lille Miguel råkar en dag finna sig fångad i eftervärlden tillsammans med vandrande skelett och odöda vovvar. Full av färger och känslomässiga teman samt en respektfull tolkning utav mexikansk kultur och deras syn på livet efter detta så har Coco inte bara lockat biobesökare utav även nedladdare.